Har du funderat på om pilates passar dig och vad det igentligen är bra för?

Fördelen med pilates är att alla kan utföra träningsmetoden. Ung som gammal, oavsett kön och fysisk status. Håller du på med andra sporter som tex löpning, ridning och golf så hjälper pilates dig att höja din prestation. Pilates är ett väldigt bra komplement till andra sporter men även till yogan.

Det finns alltid en strävan att komma tillbaka till sin naturliga hållning. Pilates är som styrketräning för kroppen men att man använder sig av sin egen kroppsvikt. Många förknippar pilates med boll eftersom dom ser bollar på gym och kanske även reklaminslag på tv. Ja, pilates finns att utöva med boll men även vanliga grundläggande mattövningar som vi gör i studion. Man jobbar väldigt noggrant och det är viktigt att alla kroppsdelar är på plats och att man andas på rätt sätt. In genom näsan och ut genom munnen. Stor vikt läggs på andningen. Det själsliga planet är också minst lika viktigt. Man behöver vara 100% fokuserad för att utföra rörelserna rätt, hittta andningen och se till att inga tankar tar över din träningspraktik.

Genom att utöva pilates så får du ned stressen du hade innan klassen och du får en kropp i balans. Alla övningar gör att du stärker din kropp, blir mer balanserad, fokuserad men även smidigare och rörligare. Ju mer du tränar pilates desto mer medveten blir du om din kroppshållning. Att ha en stark balanserad kroppshållning hjälper dig i det vardagliga livet men även i andra sporter som du utövar. Att kombinera yoga med pilates tycker jag själv är en fantastisk kombination. Det inte yogan ger mig ger pilatesen och tvärtom. Yoga får mig att släppa på spänningar både kroppsligt och mentalt och pilatesen ger mig styrkan och kraften att behålla detta. En super duper kombination! Har du inte testat att kombinera båda två rekommenderar jag det varmt. Har du frågor om pilates är du varmt välkommen att höra av dig. Jag erbjuder ett gratis prova på pass lördag den 6/9 kl 14-15.30. Anmäl dig till kiasbodyinbalance@comhem.se
Först till kvarn gäller, antal med platser är begränsat.

Välkommen med din anmälan!