Viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik.
I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig träningsform med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen.

Josefin Selander har tillsammans med dans- och idrottsnaprapaten Malin Flinck tagit fram yogaformen Viryayoga. Yogaserier är framtagna och består av tio delar s.k moduler. Varje asana (rörelse)  bygger vidare på den föregående så att du kan jobba så välgörande, stärkande och skadefritt som möjligt. I nivå ett förbereder du dig för nivå två och tre. Modulerna är små miniflöden av:

  1. Uppvärmning
  2. Solhälsning
  3. Stående positioner
  4. Balans
  5. Armbalanser och magstärkande asanor
  6. Höftöppnare
  7. Bakåtböjningar
  8. Framåtfällningar
  9. Avslutande
  10. Avslappning

Vad är Yoga?

En av grundidéerna i viryayoga är att du efter klassen ska känna dig glad och upplyft. Därför finns alltid ett mått av glädje och upprymdhet på varje klass. Virya betyder på sanskrit entusiasm, energi eller kraft och tanken med viryayoga är att det just ska ge dig kraft och energi. Entusiasmen syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till lust att experimentera och ge sig ut på upptäcktsfärd i kroppens och sinnets landskap.
Att yoga är både roligt, svettigt och kreativt. Vi jobbar med tre stora områden: kroppen, sinnet och yogans filosofi. Du blir starkare i kroppen, rörligare och får dessutom större kroppskännedom.

Yoga är kul!