Kia DockRYT500

Jag är diplomerad Sesasonal Hatha yogalärare, licensierad Viryayogalärare och E RYT 500 YACEP enligt The Yoga Alliance kriterier. Jag har gått påbyggnadsutbildningar inom yoga med över 500 timmar och har mer än 2000 lärarledda lektioner i bagaget. Förutom Hatha och Virya yoga har jag fördjupat mig i Yin yoga med Magdalena Mcweld och Modern yoga med Julie Martin. År 2016 började jag undervisa yoga för elever som utbildar sig till yogalärare inom Hatha yoga – Seasonal yoga tillsammans med Tina Hedrén, som har lång erfarenhet av av både lärarkurser och retreats över hela världen. Tina och jag håller yogalärarutbildningar runt om i Sverige och har även yogaresor tillsammans.

Jag har en bakgrund inom gruppträning och fitness där jag har instruerat i dans, aerobics, spinning, power yoga, pilates och styrketräning. Mellan 1993-1997 var jag verksam som aerobicsledare för barn och ungdomar och tävlade samtidigt individuellt inom aerobics. Efter min utbildning till hälsopedagog på Värmdö folkhögskola blev jag diplomerad massör och hälsoprofilcoach.

2001 började jag lära ut Body Balance i Stockholm och fortsatte sedan parallellt med Poweryoga och Pilates, där intresset för yoga växte fram mer och mer. Har sedan instruerat i yoga på ett flertal anläggningar inom World Class regi fram till 2009. Öppnade upp en yogastudio i Norrköping september 2013 och var dess ägare fram till september 2019. Idag undervisar jag i Viryayoga, Seasonal Yoga, Yinyoga, Mediyoga, Barngymnastik, Tai Ji, Qigong, Meditation och Pilates.