Intro till Viryayoga och Pilates Måndag 9 april
VIRYAYOGA är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik.
I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig träningsform med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen.Josefin Selander har tillsammans med dans- och idrottsnaprapaten Malin Flinck tagit fram yogaformen Viryayoga. Yogaserier är framtagna och består av tio delar s.k moduler. Varje asana (rörelse) bygger vidare på den föregående så att du kan jobba så välgörande, stärkande och skadefritt som möjligt. I nivå ett förbereder du dig för nivå två och tre. Modulerna är små miniflöden av:
1.Uppvärmning
2.Solhälsning
3.Stående positioner
4.Balans
5.Armbalanser och magstärkande asanor
6.Höftöppnare
7.Bakåtböjningar
8.Framåtfällningar
9.Avslutande
10.Avslappning

Vad är Yoga?

En av grundidéerna i viryayoga är att du efter klassen ska känna dig glad och upplyft. Därför finns alltid ett mått av glädje och upprymdhet på varje klass. Virya betyder på sanskrit entusiasm, energi eller kraft och tanken med viryayoga är att det just ska ge dig kraft och energi. Entusiasmen syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till lust att experimentera och ge sig ut på upptäcktsfärd i kroppens och sinnets landskap.
Att yoga är både roligt, svettigt och kreativt. Vi jobbar med tre stora områden: kroppen, sinnet och yogans filosofi. Du blir starkare i kroppen, rörligare och får dessutom större kroppskännedom.

Yoga är kul!

Vi träffas för en gemensam introduktion med start måndag 9 april kl 17.00-18.30. Introduktionen fortsätter 3 ggr till samma tid på måndagar.

Pris: 4 ggr för 500 kr

Detta intro vänder sig till dig som är helt ny på yoga och är nyfiken på vad det är och gärna vill utforska kropp och sinne för att få mer balans i livet. (även bli rörligare och starkare :-).

Samma dag har vi även intro till Pilates som är ett gratis prova på tillfälle. Tid 18.45-19.45. Allt du behöver göra är att maila din föranmälan och sedan dyka upp på mattan!

Vad är pilates?

En träningsform som stärker hela din core. Du bygger styrka och smidighet och pilates är ett utmärkt kompliment till andra sporter och yogaformer. Övningarna vi gör är grundläggande mattövningar som är liggandes på mage eller rygg samt då du ligger på sidan. Även om du inte jätte svettig som i andra sporter  så blir du varm och dina muskler blir ordentligt genomarbetade. Pilates är även bra som rehab träning om du har problem med nacke, axlar och rygg, hjälper dig att förbättra din hållning och även ta en paus från vardagslivet. Du fokusera på din kropp och din andning och på så sätt stärker du dig själv inifrån och ut.

Maila din anmälan till info@kiasbodyinbalance.com

Varmt välkommen att börja yoga eller utöva pilates med oss!