YOGA OCH RYGGEN MED LIVIA WANNTORP

Våra kroppar är gjorda för att vara i rörelse men vår moderna livsstil innebär en alltmer stillasittande vardag, ofta i kombination med för lite fysisk aktivitet. Detta kan ofta leda till ont i ländryggen, diskbråckproblematik, och spänningar i nacke och axlar.

Ryggyoga kan hjälpa dig att återfå rörligheten i de drabbade delarna!

Under denna workshop går vi genom övningar och rörelser som förbättrar rörligheten men också styrkan i ryggen, inklusive axlar, nacken, ländryggen och bäckenet.

Workshopen ger dig:

  1. En buffé av speciellt uttänkta övningar och rörelser som du själv sen kan använda hemma i din praktik för att förbättra din ryggrörlighet och styrka.
  2. Konkreta tips på hur du kan använda filt, klossar och bolster, samt en vägg för att underlätta din praktik.
  3. Andningsövningar samt en inblick i vad somatiska meditationer är och hur du kan, genom somatisk meditation, lära dig att andas mer effektivt.

När : Torsdag 28 mars

Tid: 17.00-20.00

Pris: 450 kr

Boka din plats : https://kiasbodyinbalance.bokadirekt.se/

Viryayoga workshop med Josephine Selander

HIPPOMANIA!!

Bäckenet är minst sagt en central del av kroppen, och de muskler som är kopplade till höfterna påverkar ryggen, stabilitet i kroppen och till och med andningen. Under den här kvällen utforskar vi hur du kan jobba med höfterna för att komma åt såväl stabilitet i bål, som att hitta tekniker för att slippa onödiga ryggsmärtor.

I viryayogans metodik jobbar vi med hälsosam och systematisk biomekanik som du kan applicera på all typ av yoga och som ger dig nya kunskaper om din kropp. Och som vanligt bjuds på tankeväckande filosofi!

Josephine Selander

Josephine (E-RYT 500 inom Yoga Alliance) är grundare till Nordiska Yogainstitutet, initiativtagare till Viryayoga och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Hon har skrivit fem böcker om yoga, och har en masterexamen i idéhistoria med inriktning på den moderna yogans historia.

Josephine finns tillgänglig både innan och efter workshoppen om du har frågor kring Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar.

När : Tisdag 21 Maj

Tid: 17.00-19.30

Pris: 400 kr

Boka din plats : https://kiasbodyinbalance.bokadirekt.se/

 

Masterclass with Sue Wood 19th of April

An Early Summer Workshop – the sixth transformation, one so often forgotten, but what our modern approach to health and wellbeing depends upon knowing about.

We will explore Early summer which is about connection; the connection between

  • tissue/fascia that binds us together and how to work with it
  • the mind and body, learning to direct energy with breath and intention
  • meridians flows and the body’s circadian clock
  • breath and movement to manipulate prana
  • working with spirals to move and enhance vitality
  • the source of our energy and how to maintain it ,to reach our full potential
  • modern medical discoveries and our ancient healing systems

Sue Woodd – has been working in the field of Complementary Medicine for the past 27 years founding her own Shiatsu school 1991. Sue is an experienced teacher trained in Yoga, Pilates, Shiatsu, Tai Chi, Chi Kung and Cranial Sacral Therapy. Her interest for Yoga was founded during many years of work in India. She is E-RYT 500 and registered with Yoga Alliance.

When: Friday 19th of April at Kias Body In Balance Yogastudio

Time: 5-7.30 pm

Price: 450 kr

Book your spot at: info@kiasbodyinbalance.com or at: https://kiasbodyinbalance.bokadirekt.se/

Virya Yoga Explore workshop med Kia Dock

Välkommen till skogsretreat – Rönö!

Virya Yoga Explore har sin grund dels i modifierade Iyengerövningar (med klossar, band, bolster och stolar) och dels från fysioterapeutiska övningar för att öka styrkan och rörligheten ur ett helhetsperspektiv på kroppens behov för att kunna fungera som en enhet. VI utforskar yogan på många olika sätt och det förekommer flera övningar då vi även jobbar med en partner 😊

Virya Yoga Explore vänder sig till alla typer av elever som vill gå vidare i sin yoga.

Workshopen hålls på gården Katrineberg i Rönö på Vikbolandet. Där inreddes 2018, en enkel men mysig yogashala i en gammal magasinsbyggnad.

Hemlagad lunch och fika med hembakat serveras i försommargrönskan i trädgården. Ange eventuella allergier/matpreferenser vid anmälan.

Shalan är inte isolerad så vid svalt väder kan en långärmad tröja och ett par varma sockar vara skönt till meditation och avslappning.

Schema Lördag 1 Juni

8.45-9.00   Hej och Välkommen!

9.00-11.30  Virya Yoga Explore Bakåtböjningar

11.30-12.30 Lunch

12.30-13.30 Qigong och stående meditation

13.30-15.30 Armbalanser och magstärkande övningar samt Avslappnade övningar

15.30-16.00 Fika

Pris för denna workshop och inspirationsdag är: 900 kr
Lunch och fika (ingår inte i kurspriset): 120 kr
Max deltagare: 10 deltagare

Adress:
Ekhult Katrineberg
610 27 Vikbolandet

Anmäl dig till: Info@kiasbodyinbalance.com
Övrig info får du vid anmälan. Anmäl dig senast 18/5!

YOGA RETREAT VID HAVET MED KIA DOCK!

GRYTS VARV OCH KONFERENSHOTELL – HUMMELVIK

Fyra dagars påfyllning av energi och inspiration i yogans tecken! Dagarna är fyllda med yoga, qigong, meditation och avslappning. Du får en inblick i yogans filosofi och får även ta del av dagliga workshops då vi har ett tema för dagen.

Helgen börjar kl 9.00 Torsdag 11 Juli och
slutar kl 16.00 Söndag 14 Juli

Gryts Varv Hotell och Konferens ligger i Hummelvik, ca 8 mil ifrån Norrköping – ute i Östergötlands vackra skärgård. Du får en helhetsupplevelse med en rogivande natur vid havet, du stärker kroppen inifrån och ut och det finns tid för vila och reflektion.

Hotellet ligger precis vid havet och utsikten är underbar. Hotellet har en relaxavdelning med bastu och en kallvattenpool och det går att boka in olika behandlingar under din vistelse.  Behandlingar utförs av Elin och Kia. Elins behandlingar kan du se på Gryt Varvs hemsidan: grytsvarvhotellhotellkonferens.se/relax

Kia erbjuder också behandlingar såsom: Avslappningsmassage, Oljemassage, klassisk massage samt Chakrabalansering. Alla behandlingar behövs förbokas 4 veckor innan din vistelse till en extra kostnad. För bokning av behandling maila Kia som samordnar alla behandlingar.

Temat för yogahelgen är elementet Eld. Att kunna göra sina asanas (yogarörelser) med lätthet och aktiva bandhas (maglås). Låta saker komma upp till ytan (gömda känslor) och hitta ljuset inom dig. Yogan är mer flytande, du bygger styrka och smörjer bindväven i kroppen. Denna yogahelg är öppen för alla. Nybörjare eller mer van yogautövare – alla kan deltaga och utgår från sina egna förutsättningar.

I priset ingår frukost, lunch, fika och en 2-rättersmiddag. Hotellet serverar vegetarisk kost som passar dom flesta.

Pris för del i dubbelrum, mat, dagliga yogaaktiviteter & workshops: 6500 kr

Vi anordnar även en gemensam båtutflykt i samband med lunch om man är intresserad! (extra utgift för båtutflykten tillkommer) Det finns en hel del spännande utflykter och sevärdheter att utforska kring Gryts Varv. Du kan tex åka iväg på SUPboard, paddla kajak, besöka Karola Messners rosenträdgård eller varför inte bada i havet!

Preliminärt schema över hur en dag kan ser ut:

7.30-09.00                     Morgonyoga
9.00                                Frukost
10.00-11.00                   Qigong och Meditation
12.30                              Lunch
15.30                              Fika
17.00-18.00                   Kvällsyoga

Kia Dock är Diplomerad Hathayoga-Seasonal yogalärare, Ceritfierad Viryayogalärare, utbildar i Seasonal Yoga runt om i Sverige, diplomerad massör, Hälspedagog och brinner för yoga. Har lång erfarenhet av fitness, gymbranchen och driver studion Kias Body In Balance i Norrköping.

Boka din plats senast 13 maj! För att boka din plats maila Kia: info@kiasbodyinbalance.com. Betala samtidigt in en anmälningsavgift på 1500 kr till Gryts Varv på BG 5671- 1591. Vid betalning ange ditt namn samt YogaKia som referens. Resterande avgift betalas in senast 4 veckor innan, den 13 juni på BG 5671-1591.

För frågor och funderingar kring yogaretreatet kan du maila: info@kiasbodyinbalance.com  alt ringa Kia 0709-594487och vid bokning av rum och övriga frågor kontaktar du Anna Biörsmark: anna@grytsvarv.se alt ringer Anna på tel 0123-12806

Hoppas att vi ses på Gryts varv!