Grundkurs på matta

Den 14 – 15 februari 2019 med Tina Hedrén & Kia Dock

Kursen ger dig bra grunder i anatomi, metodik, kommunikation och rörelseanalys. Det är en bra grund för alla ledare inom gruppträning. Det är en utmärkt genomgång av egna vanor & mönster för den som vill förfina och utveckla sin egen träning. Pilates är en intelligent träningsform som skapar fin balans i den fysiska kroppen samt stärker koncentration fokus och andning. Det är mycket teknik att förstå och förmedla liksom ett starkt fokus på kvalitet i varje rörelse.

Pilates kallas för intelligent träning där grundprinciperna är andning, kontroll, precision, god hållning, förlängning, balans, kroppsmedvetenhet och flöde. Allt detta förankrat i kroppens kraftcentrum.

Metoden kombinerar österländskt och västerländskt tradition. Sinne och kropp flätas ihop och man betraktar dem som en harmonisk helhet. Den österländska traditionen av övningar är en väg som leder mot lugn, koncentration och helhet med fokusering på stretching och lätthet. Den västerländska traditionen fokuserar på rörelse, muskulär tonus och styrka.

Seasonal Pilates är ett unikt träningsprogram som kombinerar uråldrig visdom och modern vetenskap. Den grundar sig på skiftningarna i naturen och kroppens olika behov under årstiderna. Att leva i harmoni med årstidernas skiftande energi handlar om att uppmärksamma våra naturliga rytmer och få kontakt med vår kropp på ett djupare plan.

Seasonal Pilates har erbjudit sina utbildningar och workshops i Sverige under hela 2000-talet. Det är skapat av Sandie Keane, Liverpool och Tina Hedrén, Uppsala.
Vi erbjuder ytterligare fem kompletterande workshops för att hålla Pilates-kunskaperna energin och hälsan på topp under de skiftande årstiderna.

Under kursdagarna förbereder vi olika klasser på grundläggande nivå som du kan ta med hem för egen träning eller för att förmedla vidare.
Vi ser seasonal pilates som ett verktyg för att stärka individen på många plan. Vår pilates riktar sig till gruppträning och en bred målgrupp. Vi går igenom avancerade övningar och visar hur de kan modifieras . Grunderna är fantastiska i sig!

 

Ytterligare workshops, där du får en DVD med dig

Vår                  26 april
Sommar         20 juni
Sensommar    16 augusti
Höst               24 oktober
Vinter            19 december

 

Du få en Manual & Pilates anatomi & övningsbok i ditt startkitt vid första utbildningstillfället.

Maila eller posta din anmälan senast den 25 januari 2019 till: info@kiasbodyinbalance.com

Postadress: Kias Body In Balance, Kia Dock, Genomfartsvägen 24, 605 91 Norrköping. Ange namn, adress, e-post, mobil & erfarenhet av pilates.

Frågor ring: 0709-594487

Facebook: Kias Body In Balance

Deltagarlista & vägbeskrivning sänds ut den 5/2

Lärare:  Tina Hedrén som ett livslångt förflutet med gymnastik, dans och fitness. Tina har undervisat i pilates och yoga i över 20 år och hon är också utbildad Feldenkraispedagog, Yogalärare samt undervisar i Tai Ji och Qi gong.

Lärare: Kia Dock som också har ett livslångt förflutet inom fitness, yoga och pilates. Kia driver yogastudion ”Kias Body In Balance” sen 5 år tillbaka, är utbildad Hälsopedagog och Massageterapauft.

Kurs: 14 – 15 februari 2019
Plats: ’Kias Body in Balance’ Kristinaplatsen 3 Norrköping
Tid: 09.00 – 18.00 ( 90 min lunchrast)
Pris: Endast 3.990 kr